Nyt københavnsk queer-initiativ

Salon Indigo er et nyt københavnsk queer-initiativ, hvis primære budskab handler om regnbueflagets forhenværende farve, ‘Indigo’, og inklusionen af alle eksistenser.

Nyt københavnsk queer-initiativ

Homotropolis har taget en snak med personen bag Salon Indigo, for at finde lidt mere ud af hvad der skal opnås gennem det nye initiativ.

Charlotte Christina Inuk Hoff, der er forfatter og står bag Salon Indigo, fortæller os hvordan der var otte farver i det oprindelige regnbueflag, designet af amerikaneren Gilbert Baker i 1978: »For en forfatter som mig er der noget dybt symbolsk over, hvilke præcise farver der siden blev “pillet ud” af flaget, og hvorfor – og indigo, som måtte ofres, fordi flaget ellers ikke kunne masseproduceres, har “tilfældigvis” altid været min yndlingsfarve«.

»“Tilfældigvis” tæller jeg også blandt de mange queer mennesker, der aldrig helt har følt sig fuldbyrdigt velkommen i det indforståede, danske “gay miljø”, og som undrer sig over, hvor få derfra, der har stået frem og turdet påpege, hvor lukket og ligefrem intolerant dette miljø – der selv anser sig som indbegrebet af “åbent”, “rummeligt” og “frisindet” – på så mange områder i virkeligheden også er. Og ikke mindst – hvordan det ofte er i dette miljø, de allermest arge eksempler på konform og begrænsende køns- og bipolær tænkning finder sted! Hvad er en “rigtig mand”, en “rigtig kvinde” en “rigtig trans”, en “rigtig lesbisk” (etc. etc.), og hvem har IKKE lov at føle sig “rigtigt” under flag med disse “rigtige”?!«.

Mennesker bag initiativet gør klart udtryk for at et queer miljø også bør kunne rumme, tolerere og føle stolhed over de mere skæve, mindre genkendelige og sværere kategorisérbare personer, Og det er denne ægte rummelighed, farverigdom og mangfoldighed, Salon Indigo gerne vil hylde og sætte i centrum.

»Salon Indigo vil gerne invitere til en masse spændende debat og diskussion, om emner og temaer, der går lidt udover de gængse, både i homo- og heteroverdenen. Men især emner, der ligger queer mennesker på sinde – og måske ikke så ofte er blevet taget op, og taget alvorligt. Vi ville også gerne kunne invitere en masse smukt og stærkt og modigt tænkende, talende og på anden vis udtrykkende sig kunstnere, og poetiske sjæle, men først skal vi lige blive lidt berømte – ellers har vi ikke penge til at invitere dem ind og være med til at gøre en forskel! Og det vil vi ellers rigtig gerne. Vi har byens hyggeligste bar, Vela, og noget nær byens skønneste, mest åbne og sympatiske – eller ihvertfald, potentielt åbne og sympatiske – publikum, at invitere dem ind og give deres bedste foran«, fortæller Charlotte.

Salon Indigo vil have base på Vela i København. Velas ejer, Isabel Vela Laier, ønsker et bredere publikum og derfor var samarbejdet mellem de to helt oplagt.

»Mamma Vela ønskede sig noget nyt og andet til at ske på byens bedste bar end lutter fest og ballade, og hun ser også gerne stedet åbnet op for et lidt bredere publikum end det allerede indforståede Og jeg tog med kyshånd bolden op«, afslutter Charlotte.

Det er planen at Salon Indigo skal finde sted i timerne før Velas sædvanlige fest-åbningstid – dvs. kl. 19.00 – 21.00 – på torsdage to gange om måneden.

Den første salon finder sted d. 18. oktober 2012 og vil hylde butchen og det ikke-heteronormative kvindebillede og –ideal, som du kan læse meget mere om her.

Homotropolis siger tak for snakken til Charlotte og ønsker hende alverdens vind i sejlene med det nye, fine initiativ.

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

2 Responses to “Nyt københavnsk queer-initiativ”

  1. Flemming Hansen says:

    Lyder spændene. Vil snarest besøge Vela.
    Knus fra Flemming

  2. Betina says:

    Lyder super! Hvor kan jeg læse mere?…Hvad når man er panseksuel/ genderbender? Er man så også velkommen?

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.