Nattens Dronning: We want more Megan Moore!

Den 6. oktober åbnede Nattens Dronning for 19. gang dørene til en fantastisk aften på et udsolgt Magasinet i Odense. Homotropolis havde et par udsendte reportere med til en fabulous fest.

Nattens Dronning 2012

Homotropolis havde sendt Sarah Baagøe Petersen og Tine Huszar til Nattens Dronning 2012 i Odense, og her er deres reportage fra en skøn, skøn aften:

8 deltagere stod klar i kulissen, parate til at give publikum det de var kommet for: Fest, farver, glimmer og god stemning.

De to værtinder Martha Mae og The Queenmother Polly var en fryd for øjet, og styrede med kvikke replikker publikum sikkert gennem showet.

Med det dommerpanel der i år var sat sammen, er der rigtig høje forventninger til det kommende 20 års jubilæum i 2013. Dommerpanelet blev ført an af Vera, kendt fra DR TV, der havde set til en vis Lady Gagas side, da hun valgte sin påklædning. Vera kom iklædt en kjole fyldt med kød, især pølser, som hun glædeligt delte ud af.

Med sig havde den kødklædte Vera sin dommerkollega Jan Lagefoged Mikkelsen fra Dragnight i København, tidligere topmodel, forfatter med mere, Renée Toft Simonsen, og ikke mindst sangerinden Sanne Salomonsen. Som vanligt blev der udtrukket en særlig “Publikusse” til dommerpanelet, og årets heldige blev akupunktøren Bodil.

I den første kategori´, “Look a like”, blev publikum præsenteret for store divaer som Beyoncé, Dolly Parton, Whitney Houston – og fra vores egen lille andedam kunne Sanne Salomonsen nyde en parodi af sig selv samt Kirsten Siggaard.

Årets tema var 80’erne, og niveauet blandt deltagerne var virkelig højt. I kategorien “Fantasy” blev publikum blæst omkuld af spektakulære kostumer. Det var energiske og virkelig flotte acts. Miss Bonnie Honey inviterede på en rejse gennem 80’ernes Flashdance, Fame, aerobics-dille og Dollars. Elegant fik Miss Bonnie Honey ledt os tilbage til 2012 med hjælp fra Joan Collins fra Dollars, der lige nu er aktuel i en Snickers-reklame.

For sin meget dramatiske og atypiske performance i “Fantasy”-kategorien, fik Miss Showtime velfortjent årets designpris

Men det var Megan Moore, dommerne ville have mere af. Den kun 17 årige Megan Moore, der deltog for anden gang, slog benene væk under dommerne med sin fantastiske Dolly Parton-parodi som var en stor del af grunden til, at hun nu kan kalde sig Nattens Dronning 2012.

»Jeg er SÅ lettet og virkelig virkelig glad! Jeg havde ikke regnet med at nå i top tre, Jeg så de andre og tænkte “this is not gonna be good”. Men jeg lavede min Dolly og dommerne kunne lide det, også selv om jeg gled lidt i stiletterne. De fleste drags er + 30 år, så det at vinde som 17 -årig viser også, at “you don’t have to be old to do drag«, sagde Megan Moore i et interview med Homotropolis’ udsendte kort efter sejren.

Fantastiske ‘draghags’ i dommerpanelet
I pausen fik vi tiltræde for dommerpanelet, og spurgte blandt andet hvilke forventninger de havde til Nattens Dronning 2012, og hvorfor de havde valgt at takke ja til at deltage i netop dette arrangement.

»Jeg forventer, at deltagerne kan få mig til at tabe underkæben af betagelse. Det er det, den perfekte Nattens Dronning skal kunne. Kostumer og performance er vigtig – og musikvalget er selvfølgelig også en vigtig faktor«, sagde årets Publikusse, Bodil.

Renée Toft Simonsen lagde ikke skjul på sin begejstring for dragmiljøet:

»Jeg har sagt ja til at være dommer, fordi Nattens Dronning er et skide sjovt arrangement og jeg kan rigtig godt lide det miljø. Jeg har været med som publikum før og elsker det kloaksprog der er, den frihed og det at der er højt til loftet. I “Fantasy” kategorien forventer jeg fantastiske kreationer og at deltagerne virkelig har gjort noget ud af det. Jeg synes, at niveauet er meget højt i år. Så jeg forventer virkelig smukke kreationer. Den perfekte Nattens Dronning er en der tager det alvorligt og samtidigt har det sjovt med det«, sagde Renée Toft Simonsen.

Vera havde følgende kommentar til sin funktion af dommer:

»Jeg har ikke sagt ja til at være dommer. Jeg har krævet at være med, så det er arrangørene der har sagt ja til mig. Jeg havde sagt, at jeg ville smide en bombe eller ødelægge festen , hvis ikke jeg måtte være med. Niveauet er højt, så jeg forventer de knalder meget ud i anden afdeling, hvis de skal fortsætte i samme stil. Den perfekte Nattens Dronning er en der har humor og ser godt ud, lidt som mig selv. De kan egentlig bare kåre mig, alt kan jo ske, der er ingen afgørelse endnu«.

Jan Ladefoged Mikkelsen, der igennem de senere år har arrangeret dragnight til Priden, er ikke i tvivl om hvad der giver point i hans karakterbog:

»Jeg forventer, at se noget virkelig, virkelig spektakulært og jeg forventer, at se de har udviklet sig. Jeg er indtil videre mega-overrasket. For mig er den perfekte Nattens Dronning en der giver mig ‘good feeling’ og som kan de tekniske ting. Lip Syncing,  komme ud over scenekanten og samtidig få mig til at føle mig godt underholdt og glad«.

Et andet af årets helt store navne i dommerpulten var Sanne Salomonsen, der også måtte overvære og bedømme en særdeles karikeret udgave af sig selv.

»Jeg elsker dragshows og altid har gjort det. Jeg er nærmest vokset op på det der hed ‘Madame Arthur’ i København. Når jeg er ude at rejse, ser jeg også gerne dragshow. Jeg er vild med det! Nu forventer jeg, at de alle går fuldstændig amok i kostumer og performance. Jeg tror virkelig, at det bliver vildt nu. Den ultimative ‘Nattens Dronning’ skal have den perfekte Lip Syncing-teknik, det bedste kostume og den bedste performance – og meget vigtigt er det, at man kan se, hvem de gerne vil være. Så det er en hel pakke de skal leve op til i min verden. Det er indtil videre ret godt indfriet, det er sjovt at se. Man kan ikke lade være med at skrive i sine noter, og kommentere lidt hvad de havde på, og om de nu lever op til 80’er temaet. Det har været forrygende og rigtig godt. Det er ikke lige her jeg finder inspiration til mit scenetøj. Jeg er jo ikke en dame, men mere en drengepige. Det var helt vildt morsomt og vidunderligt at se. Det var sjovt at se en dragdronnings opfattelse af, hvordan jeg ser ud på scenen. Håret var rigtig meget mit«, afsluttede Sanne Salomonsen.

Se nogle skønne snapshots fra årets Nattens Dronning herunder, skudt af Tine Huszar.

 [nggallery id=19]

Fotos: Tine Huszar

Homotropolis takker, bukker, nejer og sender kys afsted til både Sarah og Tine, for at have leveret ovenstående situationsrapport.

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

2 Responses to “Nattens Dronning: We want more Megan Moore!”

  1. Jeanett says:

    Troede faktisk at man skulle være 18 år for at deltage i Nattens Dronning? Hvordan kan en 17 årig så vinde???

  2. Henrik says:

    Jeanett, et par velplacerede blowjobs kan gøre meget 😉

    Men eftersom Megan Moore også var med sidste år tror jeg ikke der er en aldersgrænse på 18

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.