Massivt flertal for homoforbud i Ukraine

Det ukrainske parlament har netop taget første politiske skridt på vejen mod en ny lov, der vil forbyde homopropaganda.

Parlamentet i Ukraine har netop førstebehandlet et nyt lovforslag der vil forbyde alle former for promovering af homoseksualitet i landet, og afstemningen blandt de ukrainske politikere viser et stort flertal for loven, der vil betyde fængsel i op til 5 år for personer eller organisationer der spreder homopropaganda eller på anden vis promoverer og taler for homoseksualitet i det offentlige rum.

Loven mødte, ifølge Reuters, massiv opbakning under første høring  i dag den 2. oktober, og alt peger derfor også på at Ukraine vælger at vedtage den endeligt, inden længe, på trods af protester fra både FN, Europaparlamentet, Amnesty International og Human Rights Watch.

“Visse medier går stik imod samfundets og landets interesser ved at promovere en tolerant holdning overfor blandt andet seksuelle relationer mellem personer af sammen køn”, skriver lovstillerne i en medfølende notits, der fortsætter med at konstatere, at  “spredningen af homoseksualitet udgør en trussel mod den nationale sikkerhed, eftersom den fører til en hiv/aids epidemi og samtidig underminerer familieinstitutionen og kan udløse en demografisk krise”.

Homoseksualitet har lovmæssigt set været tilladt i Ukraine siden Sovjetunionens fald i 1991.

 

 

 

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

One Response to “Massivt flertal for homoforbud i Ukraine”

  1. Jan Andersen says:

    Hertil kan vi jo så konstatere at Ukraine nok aldrig bliver medlem af EU…

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.