Endnu en serbisk gay pride aflyst

De serbiske myndigheder har med kun 3 dages varsel forbudt den planlagte pride i Beograd. Den danske Europa-minister kalder det “en beslutning der bør ændres”.

I dag besluttede det serbiske indenrigsministerium at afblæse endnu en planlagt pride i Beograd – og ligesom tidligere er det bekymringer for sikkerheden, der får de serbiske myndigheder til at forbyde arrangementet.

Aflysningen af det ellers stort anlagte arrangement kommer kun 3 dage før den store parade, der ifølge programmet skulle have gået gennem Beograds gader på lørdag den 6. oktober.

»Det er stærkt beklageligt, at serbisk politi har forbudt en homoparade i Beograd på lørdag med henvisning til sikkerheden. Den beslutning bør ændres«, siger den danske Europa-minister på dr.dk ifølge Ritzau.

»Jeg vil derfor kraftigt opfordre den serbiske regering til at sørge for den nødvendige beskyttelse af deltagerne, så Gay Pride Parade kan gennemføres som planlagt og minde om, at det er en politiopgave at beskytte ytrings- og forsamlingsfriheden«, fortsætter Wammen, der samtidig slår fast at ytrings- og forsamlingsfrihed for alle grupper og forsamlinger er en af både Danmarks og EU’s kerneværdier.

Både i 2011 0og 2009 blev gay priden i Beograd forbudt af politiet, og i 2010 blev knap 200 deltagere i pride-marchen kvæstet da højrenationalister angreb paraden.

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

One Response to “Endnu en serbisk gay pride aflyst”

  1. gold price says:

    Med henvisning til problemer med sikkerheden forbyder serbisk politi en planlagt gay pride parade.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.