Californien forbyder helbredelse af homoseksualitet

Med en netop vedtaget lovændring bliver Californien den første stat i USA til at forbyde forsøg på at helbrede homoseksuelle mindreårige.

Med sin underskrift på en helt ny lov sikrede den californiske guvernør, Jerry Brown, at det fremover ikke længere vil være tilladt at forsøge at omvende eller helbrede unge homoseksuelle i den amerikanske solskinsstat.

Lovændringen træder i kraft fra 1. januar 2013 og hilses ikke overraskende velkommen af LGBT-organisationerne, der nu håber at flere stater vil følge efter.

»Guvernør Brown har i dag bekræftet hvad lægevidenskaben og sundhedsorganisationerne flere gange har tydeliggjort: Forsøg på at ændre unge menneskers seksualitet er på ingen måder terapi, men derimod levn fra de fordomme og overgreb som har påført ubeskrivelig skade på unge bøsser, lesbiske, biseksuelle og transkønnede i Californien«, siger Clarissa Filgioun, bestyrelsesformand for organisationen Equality California i en udtalelse.

Californien er den første amerikanske stat der indfører et forbud mod forsøg på at omvende og helbrede mindreårige homoseksuelle.

Foto: Curtis Gregory Perry

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

One Response to “Californien forbyder helbredelse af homoseksualitet”

  1. Henrik says:

    Det sgu godt gået, men gad vide hvor længe det holder? Er jo nok en eller anden højesteretsdommer der beslutter at det er imod forfatningen

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.