Google har et biseksuelt problem

Søgegiganten Google, kendt som en forbilledlig virksomhed når det kommer til LGBT-politik og mangfoldighed, har et problem når det kommer til biseksualitet.

Biseksuelle har flest psykiske problemer

Begynder man at indtaste ”homoseksualitet” eller ”transseksualitet” på Google slår autofuldførelsen øjeblikkeligt til, og et hav af søgeforslag dukker frem på skærmen inden man overhovedet har trykket på ’enter’.

Indtaster man i stedet ordet ”biseksualitet” virker det ikke som om Google genkender ordet og ingen søgeforslag kommer frem før man aktivt trykker ’enter’ (eller klikker på søgeknappen). Det samme gør sig gældende når man søger på engelsk, og problematikken er netop blevet taget op igen af Faith Cheltenham fra den amerikanske paraplyorganisation BiNet, der arbejder for at fremme forståelsen for og øge synligheden af biseksuelle, panseksuelle, queers og andre personer der tiltrækkes af mere end et køn.

I et indlæg på Huffington Post skriver Cheltenham blandt andet, at Googles filter ikke kun virker sårende og diskriminerende overfor biseksuelle, men også kan få langt mere vidtrækkende konsekvenser for en gruppe der i forvejen kæmper for anerkendelse og accept. Her peger Faith Cheltenham på en rapport fra 2011 der viser, at biseksuelle overvejer og forsøger selvmord i markant højere grad end både heteroseksuelle og homoseksuelle, og at biseksuelle samtidig har større risiko for blandt andet depressioner og psykiske problemer.

»Det er overraskende og trist. Jeg forstår ikke hvordan en virksomhed kan sige at de på den ene side støtter fuldt op om LGBT-miljøet mens de på den anden side marginaliserer en stor del af det selvsamme miljø. En af de største udfordringer som biseksuelle står overfor er isolation og mangel på netværk. Når verdens største søgemaskine gør det endnu sværere at finde information og skabe et netværk, så er det helt igennem uheldigt«, siger Jim Larsen fra Bisexual Organizing Project i en kommentar til Cheltenhams indlæg.

Google selv har siden 2010 været bekendt med problematikken, og anerkender også at den eksisterer, men har endnu ikke formået at løse den og henviser til, at det handler om at sikre en bortfiltrering af porno i Googles søgeforslag.

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

One Response to “Google har et biseksuelt problem”

  1. Henrik says:

    Så er problemet vist heller ikke større, hvis ikke man kan overkomme at skrive hele ordet og trykke enter har man da først et problem

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.