Jysk lokalavis nægter at omtale homobryllupper

Redaktøren på Vesthimmerlands Folkeblad, Preben Eskildsen, nægter at bruge spalteplads på omtale af homovielser og mener iøvrigt, at Manu Sareen skal sendes tilbage hvor han kommer fra.

TV2/Nord bringer i dag en historie fra Vesthimmerland, hvor en lokalavis nægter at omtale homovielser fordi redaktøren er imod det.

Præsten Christian Roar Pedersen sendte i går en mail ud til de nordjyske lokalaviser på vegne af biskoppen i Aalborg, hvor han opfordrede de lokale redaktioner til at skrive om det netop offentliggjorte vielsesritual for homoseksuelle par. Det fik Preben Eskildsen, redaktør på Vesthimmerlands Folkeblad til at fare til tasterne og sende et svar retur til præsten af en sådan karakter, at Christian Roar Pedersen har valgt at gå i medierne i dag.

»I kan skrive hvad pokker i vil angående homovielser, men det er forkert og vi vil ikke bruge spalteplads på det«, skrev den lokale redaktør i sit svar, og understregede samtidig sin utilfredshed med kirkeminister Manu Sareen.

»Så send kirkeministeren tilbage til der hvor han kommer fra«, fortsætter Preben Eskildsen i det mailsvar som TV2/Nord har fået lov at se. Christian Roar Pedersen, der også fungerer som pressemedarbejder for Aalborg Stift er dybt forarget og chokeret.

»Det er et stort problem, hvis der er dele af pressen, der ikke vil skrive om visse emner. Jeg håber han er en enlig svale, men hvis det er et generelt billede, så er det da et problem for demokratiet. Det er da et mærkeligt nyhedskriterie, at han ikke vil skrive om det han selv er uenig i«, udtaler Christian Roar Pedersen til TV2/Nord i dag, og kommenterer også den ubehagelige tone i lokalavisens svar.

»Det kunne man godt tolke som en halvracistisk kommentar, som jeg slet ikke bryder mig om. Det er også derfor jeg vælger at stå frem med det«, siger Christian Roar Pedersen.

Borgmesteren i Vesthimmerlands Kommune, Knud C. Christensen, vil ifølge DR ikke tage stilling til om Vesthimmerlands Folkeblad skal skrive om homoseksuelle eller ej, og oplyser samtidig, at den utilfredse redaktør ikke mangler opbakning i lokalsamfundet.

»Jeg har ikke truffet nogen endnu, som har forbandet Vesthimmerlands Folkeblad. På ingen måde. Så det her står redaktøren overhovedet ikke alene med«, udtaler borgmesteren til DR Nyheder, og konstaterer også at det privatejede folkeblad endog kan ende med at komme styrket ud af krisen.

»Opmærksomheden betyder noget for Vesthimmerlands Folkeblad. Det kan være, at sagen får så megen omtale, at det måske bliver et positivt udløb for Vesthimmerland Folkeblad, fordi den får stor omtale i medierne«, siger Knud C. Christensen til DR.

Vesthimmerlands Folkeblad er en selvstændig virksomhed, og betegner sig selv som en upolitisk avis.

 

 

 

Du er så velkommen til at smide en kommentar eller lave trackback fra dit eget site.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.