Fra open source til åben homo

En af verdens allermest respekterede programmører, den 61-årige Jon ‘Maddog’ Hall der er administrerende direktør hos Linux International, valgte at komme ud af skabet forleden i anledning af 100-året for den homoseksuelle matematiker Alan Turings fødselsdag.

Okay, indrømmet. For at denne historie skal vække nogen form for genklang kræver det måske nok at man har en lidt nørdet side der allerhelst leves ud foran en computerskærm. Men stort er det altså alligevel.

Den administrerende direktør for styresystemet Linux International, Jon “Maddog” Hall, er sprunget ud som bøsse med et rigtig fint indlæg i Linux Magazine i forbindelse med 100-året for den homoseksuelle matematiker Alan Turings fødselsdag.

“Maddog” fortæller i et langt blogindlæg på linux-magazine.com, at han har ventet indtil nu med at stå frem fordi han ikke ønskede at hans religiøse forældre skulle finde ud af det og samtidig var bange for at det kunne gøre skade på Linux som virksomhed.

“På min vej igennem livet har jeg opdaget, at de mennesker man skulle tro ville være de mest forstående og accepterende ikke har været det, og jeg ønskede ikke at dette skulle få en negativ effekt på hverken Linux eller FOSS (Free Open Source Software, red.)”, skriver Jon “Maddog” Hall blandt andet.

Han lægger samtidig vægt på at langt de fleste mennesker i den verden af elektronik og computerteknologi som han selv har befundet sig i det meste af sit liv har haft et afslappet forhold til homoseksualitet grundet deres høje uddannelsesniveau.

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.