Bulgarien: Kirken opfordrer til vold mod homoer

En ortodoks præst opfordrede tidligere på måneden til at kaste sten mod deltagerne i den kommende gay pride parade i Bulgariens hovedstad Sofia. 

Arrangørerne af årets gay pride i den bulgarske hovedstad kræver at Den Ortodokse Kirke trækker sin opfordring til vold mod deltagere i årets parade tilbage.

Den 5. juni udtalte Evgeniy Yanakiev, en ortodoks præst i Bulgarien, at man burde kaste sten mod de LGBT’er der vælger at deltage i Sofia Pride som går gennem hovedstaden lørdag den 30. juni. Opfordringen skabte både forargelse og vrede i det bulgarske LGBT-miljø, og folkene bag Sofia Pride valgte umiddelbart efter at afkræve Den Ortodokse Kirke i landet en undskyldning og en officiel afstandtagen til præstens udtalelser.

Men i stedet for at fordømme præstens kontroversielle opfordring til vold mod LGBT’er, så valgte kirkens øverste råd, Den Hellige Synode, at benytte lejligheden til at lufte deres egne homofobiske holdninger og samtidig markere Den Ortodokse Kirkes modstand mod en gay pride.

»Homoseksualitet er en unaturlig lyst der hævet over en hver tvivl er til skade for personen selv, familien og samfundet«, lyder det fra landets øverste religiøse forsamling, der også betegner Sofia Pride som “umoralsk” og opfordrer lærere og forældre til at forbyde de unge at deltage eller overvære begivenheden, som kirken samtidig kalder et “overgreb på de ortodokse kristnes rettigheder”.

Sofia Pride vil, på trods af kirkens modstand, blive afholdt i den bulgarske hovedstad for femte gang lørdag den 30. juni, og arrangementet møder opbakning fra både NGO’er og adskillige vestlige ambassader med adresse i Sofia.

 

 

 

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.