Berømt aktivist i sultestrejke for globale LGBT-rettigheder

Grundlæggeren af IDAHO (International Day Against Homophobia and Transphobia) er gået i sultestrejke indtil en FN-resolution om afkriminalisering af homoseksualitet kommer på bordet.

Mandag den 25. juni påbegyndte den franske IDAHO-grundlægger Louis-Georges Tin en sultestrejke sammen med to af IDAHO-komitéens øvrige medlemmer, for at få den nyligt valgte franske præsident, Francois Hollande, til at overholde sit løfte om at introducere en FN-resolution der skal afkriminalisere homoseksualitet på verdensplan.

IDAHO fortæller ifølge Pink News, at Hollande under et møde med Louis-Georges Tin for 6 uger siden lovede at fremsætte en resolution i FN der har til formål at ophæve de forbud mod homoseksualitet der fortsat er en realitet i mange lande verden over, men nu beskyldes den franske præsident for at forhale processen. USAs opbakning til resolutionen er af afgørende betydning, og netop derfor haster det. Skulle republikanerne gå hen at vinde efterårets præsidentvalg, så er chancerne for amerikansk opbakning mildest talt minimale.

Francois Hollande har lovet at indføre både homoægteskaber og mulighed for adoption for samkønnede par i Frankrig, men for IDAHO handler det om at se ud over grænserne og være ambitiøse på hele klodens vegne.

»Jeg bakker selvfølgelig op om ligestilling, men jeg kan ikke bare lukke øjnene for de homoseksuelle der sygner hen i fængsler og stille mig tilfreds fordi jeg nu får mulighed for at indgå ægteskab. Vi håber at Frankrig vil stå ved sine løfter«, udtaler Louis-Georges Tin og siger endvidere, at det er med tunge hjerter at man nu har igangsat sultestrejken.

 

Hop ned til bunden og smid en kommentar.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.