USAs første homoseksuelle OL-gymnast?

Den amerikanske elitegymnast, Josh Dixon, sprang forleden helt ud af skabet og håber nu at kunne blive USAs første åbent homoseksuelle OL-gymnast. 

USA har aldrig haft en åben homoseksuel mandlig OL-gymnast, men nu håber Josh Dixon at blive den første, når sommer-OL løber af stablen i London fra ultimo juli til 12. august.

Forleden valgte Josh Dixon at komme ud af skabet i en artikel på Outsports.com, hvor han både taler om sin sportslige og mere personlige side, om sine højaktuelle OL-drømme og om hvordan det var at springe ud som bøsse i idrætsverdenen.

Som studerende på Stanford University blev Josh klar over, at han ikke var den eneste homoseksuelle atlet på stedet, og han begyndte at danne par med en anden fyr der ligesom ham selv var sportsudøver.

Flere af de andre gymnaster på holdet bemærkede, at de to fyre hang meget ud sammen, og da de spurgte ind til det, forklarede Josh, at de var kærester. Alle i omgangskredsen og holdkammeraterne accepterede det uden videre, og Josh fortæller, at han aldrig har mødt nogen form for negativ reaktion udefra i forbindelse med sin homoseksualitet. Den eneste form for homofobi som den måske kommende OL-gymnast er stødt på, er kommet fra ham selv og de fordomme han bar rundt på indtil han besluttede at stå frem.

Udvælgelsesprocessen til sommer-OL er i fuld gang, og den kommende tid vil vise om Josh Dixon bliver udtaget. Den håbefulde gymnast spås dog store chancer, og sluttede i sidste uge som nummer 2 ud af 70 i en kvalifikationsrunde i Colorado Springs.

Hele artiklen kan læses på engelsk her.

 

 

Du er så velkommen til at smide en kommentar eller lave trackback fra dit eget site.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.