Romney beskyldes for homo-overfald

Den republikanske spidskandidat til at udfordre Barack Obama på præsident-titlen har måttet undskylde for en særdeles uheldig episode fra high school, hvor han angiveligt skulle have klippet håret af en homoseksuel elev.

Washington Post har bragt en lang artikel om Mitt Romneys fortid, hvor den 65-årige favorit til at blive republikanernes kommende præsidentkandidat beskyldes for at have overfaldet og klippet håret af en homoseksuel elev tilbage i high school.

Episoden skulle have fundet sted i 1960’erne, mens Romney gik på en privatskole i Michigan, og politikeren førte selv an i overfaldet, hvor en elev blev sparket til jorden og efterfølgende fik klippet sit hår af, mens han grædende råbte på hjælp.

Romney selv kom med en udtalelse omkring sagen torsdag, hvor han forklarer at han ikke erindrer episoden – men alligevel undskylder.

»Man må sige til sig selv, at man tilbage i high school gjorde nogle dumme ting. Men i det store hele er high school mange år siden, og jeg er glad for, at jeg fik nogle gode venner i disse år. Jeg husker ikke den episode, og jeg mener bestemt ikke – selv om jeg ikke kan tale på andres vegne – at jeg tænkte, at den fyr var homoseksuel. Det var langtfra mine tanker dengang i 1960’erne, så det var ikke tilfældet«, siger Romney ifølge Politiken.

Historien er kommet frem i lyset dagen efter Obamas historiske opbakning til homoægteskaber, og den demokratiske lejr har, ikke overraskende, kastet sig over republikanerens blakkede fortid.

USA-eksperten Mads Fuglede siger til Politiken i dag, at han ikke forventer, at en episode der ligger så mange år tilbage, vil komme til at betyde mistede stemmer for Mitt Romney:

»Når man stiller op til præsidentvalget, får man alt endevendt. Journalister går helt tilbage til dag ét og finder alt, hvad der er. Derfor tror jeg, at mange vil tænke, at hvis dette er, hvad man kan komme op med, så er der måske ikke så meget, der falder ned, når man ryster det træ«, udtaler Mads Fuglede til Politiken.

Læs også artiklen: “Mitt Romneys homoseksuelle rådgiver træder tilbage”.

Du er så velkommen til at smide en kommentar eller lave trackback fra dit eget site.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.