Politiker: Homoer skal forlade dette land

Et pressemøde i den litauiske parlamentsbygning blev afbrudt af en højtråbende politiker, der vil have de homoseksuelle til at forlade landet.

Det litauiske parlamentsmedlem, Petras Gražulis, skabte onsdag postyr på et pressemøde i forbindelse med IDAHO, International Day Against Homophobia, der markeres verden over i dag, torsdag.

Gražulis afbrød mødet, hvor både ambassadører, LGBT-organisationer og Amnesty var repræsenteret, ved at spørge hvorfor homoseksualitet skulle være bedre end nekrofili og pædofili.

»Jeg skammer mig over hvordan det rådne Vesten, anført af et moralsk korrumperet EU, spreder dette til Litauen og fortæller os, hvordan vi bør behandle homoseksuelle. Homoer bør forlade Litauen – ikke diktere deres betingelser til os«, sagde Gražulis og fortsatte:

»Inden længe arrangerer både kleptomaner, stofmisbrugere, nekrofile og folk der har sex med dyr pressemøder i parlamentet. Der er mange forskellige former for djævelskab – skal vi nu til at give dem alle rettigheder? Kunne vi have forestillet os, for 10 år siden, at noget sådant ville ske? Om 10 år slæber de sikkert også geder ind i parlamentet«.

Petras Gražulis udtrykte også sin afsky for det faktum, at homoseksualitet fremstilles som noget positivt overfor ungdommen, og konstaterede at alle store nationer og imperier er gået til grunde som følge af moralsk råddenskab, eksemplificeret ved Sodoma og Gomorra.

Vladimiras Simonko fra organisationen LGL, Lithuanian Gay League, er ikke overrasket over den homofobiske politikers opførsel.

»Han gjorde det i 2010, nu gentager han det igen i 2012. Den eneste forskel er, at han denne gang gør det foran prominente gæster, 11 ambassadører, og jeg er ikke i tvivl om at hele dette cirkus vil blive gentaget i 2013 også. Det tilfører absolut ikke mere troværdighed til vores parlament, og jeg skammer mig over at vi har så åbentlyst fordomsfulde politikere«, siger Simonko.

I sidste måned blev Petras Gražulis idømt en bøde for sin opførsel under Vilnius Gay Pride i 2010.

Du er så velkommen til at smide en kommentar eller lave trackback fra dit eget site.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.