Odense i alle regnbuens farver

Lambda afholder sin årlige forårsevent i den kommende uge under navnet Existentia, og programmet spænder over både film, koncerter, kunst og en kæmpe fest.

Existentia er navnet på en 3-dages LGBT-festival i Odense, som arrangeres af Lambda og i år byder på masser af god musik, en forsmag på MIX Filmfestival, kunstudstilling, fest og en paneldebat om mangfoldighed på arbejdspladsen.

»Det er første år vi bruger navnet Existentia. Førhen hed eventet “Mangfoldig Homo”, men det er ikke rigtig passende mere. Dels fordi Lambda spænder bredere i sin brugergruppe og medlemsskare, og især fordi vi gerne vil hylde mangfoldigheden«, siger Lambdas formand, Sarah Baagøe Petersen, til Homotropolis.

»Vi vil gerne, at vores event kan tiltale folk udover vores normale klientel, og at “Hr. og Fru Cerut” godt tør komme til et arrangement der arrangeres af os. At de folk der kommer og nyder kunst, hører musik eller kommer og fester får en hyggelig og dejlig oplevelse«.

Existentia, det latinske ord for “eksistens”, kan både forstås som “liv”, “det moderne livs tilværelse” og som filosofien bag det at eksistere, og samtidig siger navnet at vi er her, vi eksisterer på lige fod med andre og kan ikke ignoreres. Lambda håber på stor tilslutning til arrangementet, der laves for at vise mangfoldigheden – også indenfor LGBT-miljøet.

»Vi håber, at alle der kommer får en skøn oplevelse. Og så håber vi at en del udenfor Lambdas normale brugergruppe også kommer og får en god oplevelse med sig hjem. At de oplever, at det her miljø ikke udelukkende vrimler med stereotyper, men faktisk er meget nuanceret. Arrangementet er ikke tænkt som et pengeskabende arrangement for os, så derfor sætter vi også entre-priserne meget lavt. Det er vigtigere at folk kommer og får oplevelsen, frem for at den fravælges af økonomiske årsager«, fortsætter Sarah Baagøe Petersen, der personligt ser meget frem til både de musikalske indslag og paneldiskussionen der afholdes i forbindelse med IDAHO, International Day Against Homophobia, hvor der vil blive uddelt to priser, den ene til kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen som man håber får mulighed for selv at dukke op.

Samtlige arrangementer afholdes på Kulturmaskinen, og programmet findes på Lambdas hjemmeside og facebookside.

Du er så velkommen til at smide en kommentar eller lave trackback fra dit eget site.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.