LGBT Danmark: Heteroseksuelle skal ikke afvises!

Radio24Syv tog til aften Neverminds bortvisning af et heteroseksuelt par op til debat – og havde Landsforeningens forperson i studiet.

I kulturmagasinet AK 24syv her til aften var Vivi Jelstrup, forperson for LGBT Danmark, i studiet for at forklare Landsforeningens holdning til Never Minds politik overfor heteroseksuelle. Samtidig var Institut for Menneskerettigheder med over telefonen, for at kommentere på de juridiske og ligebehandlingsmæssige aspekter.

Siden Homotropolis bragte historien den 17. april, har både danske og internationale medier lagt spalteplads til historien, der både skaber debat og skiller vandene, og har vist sig at indeholde en problemstilling som ikke er helt så enkel endda.

Radio24syv, der har valgt at omdøbe Never Mind-historien til “Gaygate”, beder indledningsvis Vivi Jelstrup om LGBT Danmarks syn på sagen, og der er ingen tvivl hos forpersonen om, at enhver form for diskrimination på baggrund af seksualitet ikke må forekomme, og at LGBT Danmark jo netop kæmper for ligebehandling.

Omvendt forklarer Vivi Jelstrup også, at man dog har en vis forståelse for Never Mind, fordi LGBTernes muligheder i nattelivet er så begrænsede i forhold til udbuddet for heteroseksuelle, og i takt med den øgede accept af seksuelle minoriteter, så kommer flere og flere heteroer på LGBT-barer, hvilket kan fratage stedet dets status som “fristed”.

Institut for Menneskerettigheder, der også medvirkede i programmet forklarer, at der ikke findes en egentlig præcedens på området, hvor en bar går ind og regulerer folks adfærd efter de er blevet lukket ind. Omvendt vurderer instituttet, at en domstol ville betegne sagen som forskelsbehandling, og de understreger samtidig, at screening og sortering af gæster i døren på baggrund af seksuel observans uden tvivl er ulovligt og direkte sammenligneligt med at screene på baggrund af race og etnicitet.

Vivi Jelstrup er helt enig i at Never Minds politik er forskelsbehandling, og at det ikke skal forekomme, og foreslår at man måske bliver nødt til at se på muligheden for lukkede fester og private klubber.

Indslaget fra Radio24syv kan høres eller genhøres lige her, og samtidig har Homotropolis modtaget hele den officielle udtalelse fra Vivi Jelstrup om sagen som kan læses her.

 

Du er så velkommen til at smide en kommentar eller lave trackback fra dit eget site.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.