Indien fejrer de transkønnede

Asiens største fejring af transpersoner, Koovagam-festivalen, er i fuld gang.

Byen Koovagam i det sydlige Indien, ikke langt fra storbyen Chennai, forvandles hvert forår til Asiens største festival for transkønnede hinduer, og i år er ingen undtagelse.

Koovagam-festivalen bygger på en flere hundrede år gammel tradition, og er i nyere tid blevet endnu mere populær og besøgt takket være LGBT’ernes øgede synlighed i Indien og internettets udbredelse.

Flere tusinde transkønnede kvinder og transvestitter valfarter fra alle egne af Indien til den lille landsby for at fejre den hinduistiske gud, Aravan, der betragtes som transpersonernes hellige beskytter.

Myten fortæller, at Aravan gik med til at ofre sit eget liv mod at hans eget folk, pandavaerne, til gengæld vandt en stor krig mod deres ærkefjender, kauravaerne. Aravans sidste ønske inden sin død var at blive gift og tilbringe natten med en kvinde, og for at imødekomme den modige kriger-guds ønske tog den mandlige guddom Krishna form af en kvindeskikkelse. Dagen derpå, da Aravan har ofret sit eget liv, græd Krishnas kvindeskikkelse som en sørgende enke over sit tab, og rev sine armbånd i stykker og slog sig på brysterne.

Denne historie genopføres hvert år under Koovagam-festivalen, hvor de transkønnede kvinder lader sig “gifte” med Aravan og dagen derpå opfører særlige sørgedanse og slår deres armbånd i stykker.

I løbet af festivalen arrangeres der også en skønhedskonkurrence, hvor man kårer årets Miss Koovagam, og vi har fundet et skønt videoklip frem fra sidste års konkurrence som kan ses herunder.

Du er så velkommen til at smide en kommentar eller lave trackback fra dit eget site.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.