Glamour-stjerne i dobbelt udspring

Den nu 50-årige Joanna Johnson fra den ustoppelige tv-serie “Glamour” springer ud som lesbisk i det virkelige liv – samtidig med hendes rolle gør det på tv.

Skuespilleren Joanna Johnson begyndte sin Glamour-karriere helt tilbage i 1987, hvor hun havde rollen som Caroline Spencer, en lettere blåøjet og uskyldig kvinde der, efter en masse romantiske forviklinger, ender med at dø af leukæmi og forsvinde ud af serien i 1990.

I 2001 vendte hun kortvarigt tilbage som sit eget spøgelse, for siden at forsvinde ud af serien igen – indtil hun vendte mere eller mindre permanent tilbage i en helt ny rolle som Caroline Spencers tvillingesøster, Karen Spencer.

I denne uge kommer Joanna Johnsons rolle, Karen Spencer, ud af skabet på de amerikanske skærme, når hun forelsker sig i figuren Danielle, og som om det ikke var drama nok for de amerikanske dagligstuer, så vælger Joanna Johnson samtidig selv, at tiden er inde til at springe ud af skabet en gang for alle.

I et stort interview med TV Guide Magazine fortæller den nu 50-årige Joanna Johnson, at hun har været gift med sin kone, Michelle Agnew, siden 2008 og at parret sammen har 2 børn på henholdsvis 5 og 2 år.

»Jeg har været virkelig bekymret for at jeg ikke at kunne få nogle roller, hvis folk vidste jeg var lesbisk. Eller at jeg ikke ville være troværdig i kærlighedshistorier. Jeg har gået igennem en masse selvhad«, siger Joanna Johnson, der også mindes dagene hvor hun hang ud sammen med andre lesbiske kendisser som Ellen Degeneres, Melissa Etheridge og k. d. lang:

»Jeg følte mig aldrig presset af dem. Jeg tror de forstod mine professionelle bekymringer, fordi bekymringerne var meget reelle. Da Ellen sprang ud, fik hun en ordentlig mavepuster, og det gjorde skade på hendes skuespillerkarriere. Da Angelina Jolie sagde, at hun var biseksuel, var det bare sexet, og filmindustrien blev endnu mere vild med hende. Det er noget andet at sige, at man er lesbisk – eller det var det i hvert fald dengang. Jeg beundrer virkelig modet hos de mennesker der har været åbne og lavet larm omkring det. Jeg har måttet kæmpe for at blive stolt«, erkender Joanna Johnson i TV Guide.

Hele interviewet med den nu åbent lesbiske soap-stjerne kan læses i TV Guide Magazine lige her.

Foto: CBS Media

Du er så velkommen til at smide en kommentar eller lave trackback fra dit eget site.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.