Argentina: Transpersoner får frihed og rettigheder i ny lov

Argentina har vedtaget en ny lov der bl.a. giver transkønnede retten til at skifte navn og køn uden lægefaglig eller juridisk indblanding. 

Fremover vil myndige personer der ønsker hormonbehandlinger eller kønsskifteoperation i Argentina kunne få det dækket af sygeforsikringen. Det vedtog landets senat i onsdags, som del af en ny, banebrydende lov om kønsidentitet, der også giver transpersoner retten til selv at beslutte om de ønsker at skifte juridisk køn eller navn – uden en forudgående lægefaglig begrundelse.

Argentinas nye kønsidentitets-lov blev vedtaget i senatet med stemmerne 55 for og 0 imod, og er en kæmpe politisk sejr for de transkønnede. Samtidig placeres Argentina i fint selskab sammen med nogle af verdens mest liberale og progressive lande hvad angår transpolitik, og LGBT-aktivisterne i det sydamerikanske land udtrykker stor tilfredshed med senatets beslutning, der ses som resultatet af flere års hårdt arbejde for anerkendelse og ligestilling af transpersoner.

For to år siden blev Argentina det første sydamerikanske land der indførte homoægteskaber.

Foto: Beatrice Murch

Du er så velkommen til at smide en kommentar eller lave trackback fra dit eget site.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.