Lesbisk kys skaber ballade i Costa Ricas hovedstad

Mere end 100 aktivister var samlet foran en bar i Costa Ricas hovedstad San José i går, for at protestere imod beværtningens afvisning af et lesbisk par. 

Søndag blev baren og restauranten “Chelles” i Costa Ricas hovedstad genstand for den slags opmærksomhed som de fleste beværtninger allerhelst vil være foruden.

Mere end 100 demonstranter var mødt op for at fortælle ejerne, at de nu kan “kysse deres kunder farvel” efter en episode i marts, hvor et lesbisk par blev nægtet servering og bedt om at forlade stedet efter at have kysset hinanden.

Antidiskriminationsgruppen “Beso Diverso” (mangfoldige kys, red.) der stod bag protesten krævede en officiel og uforbeholden undskyldning fra “Chelles” for at have diskrimineret det homoseksuelle par.

En af de bortviste kvinder, Yensy Torres, fortæller at servitricen kom hen til parret og informerede dem om, at “den slags kysseri ikke var tilladt på stedet”, og ejeren af “Chelles” har overfor lokale medier betegnet parrets opførsel som “syndig”.

Paulina Torres fra “Beso Diverso” siger, at formålet med demonstrationen i går var at fremme respekt overfor andre mennesker uanset seksualitet, og organisationen har, ud over at afkræve baren en undskyldning, også opfordret ejerne til at indføre en officiel antidiskriminations-politik.  “Chelles” har indtil videre ikke ønsket at give hverken undskyldninger eller ændre deres politik.

Foto via El Pais

Du er så velkommen til at smide en kommentar eller lave trackback fra dit eget site.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.