Uffe Elbæk udsat for homo-chikane i cirkus

Kulturminister Uffe Elbæk blev i går aftes, under et besøg med familien i Cirkus Arena, udsat for en række spørgsmål fra Se og Hør’s satirepoliti der var så grænseoverskridende, at han så sig nødsaget til at afbryde interviewet.

Tirsdag aften var Uffe Elbæk taget i Cirkus Arena med familien, hvor han blev mødt af en reporter fra Se og Hør’s satirehold og en række spørgsmål som kulturministeren selv betegner som både “grænseoverskridende” og “under lavmålet”.

På sin Facebook-væg beskrev Uffe Elbæk i går aftes hændelsen og det diskriminerende interview-forsøg sådan her:

“Lige som hele familien skal ind i cirkusteltet, bliver jeg spurgt – for rullende kamera – af en journalist om en hurtig kommentar. Det vil jeg gerne gi – glæder mig faktisk til at fortælle om, hvor meget jeg ser frem til cirkusforestillingen. Hvorefter jeg får det første spørgsmål (som jeg husker det): Det er så første gang at en homoseksuel kulturminister skal i cirkus? Øh – næ – det er kulturministeren der skal ind og se cirkus, svarer jeg. Hvorefter journalisten gentager sit spørgsmål: Det er første gang en homoseksuel kulturminister skal i cirkus! Nej, svarer jeg igen. Og returnerer med et spørgsmål om det da er heteroseksuel journalist der spørger? Hvorefter journalisten spørger om jeg flirter? Nej, siger jeg igen. Hvorefter jeg får endnu et spørgsmål fra journalisten: Hvad glæder du dig mest til at se? Savsmuldet eller de unge artistdrenge? Her afbryder jeg interviewet med ordene: Det her er simpelthen lavmålet.”

Se og Hør samarbejder med sitet “FunnyHaHa”, der fungerer som leverandør af Se og Hør’s satire, og det var netop en “FunnyHaHa”-reporter der tog fat i Uffe Elbæk i den konkrete situation. Kasper Colding, der er ansvarlig for “FunnyHaHa”, forklarer til BT i dag, at det var reporterens indtryk, at kulturministeren synes det var sjovt:

»Han nægtede at svare på spørgsmålene, men grinede hele tiden. Det virkede som om, han godt kunne se det sjove i joken. Hvis reporteren havde fået det modsatte indtryk, havde han selvfølgelig stoppet interviewet«, udtaler Kasper Colding i BT, der samtidig kan fortælle, at Uffe Elbæk i dag har modtaget en uforbeholden undskyldning.

Dette bekræfter kulturministeren på sin Facebookvæg, hvor han også skriver, at undskyldningen er både modtaget og accepteret.

Uffe Elbæk har samtidig fået bred opbakning fra sine Facebook-venner, herunder tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, der kommenterer at “der trods alt må være grænser for hvad man skal finde sig i” og at en undskyldning er på sin plads.

Foto via Uffe Elbæks Facebook-side.

 

 

 

Du er så velkommen til at smide en kommentar eller lave trackback fra dit eget site.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.