Slaget er tabt i Skt. Petersborg

Det er netop kommet frem, at guvernøren i Skt. Petersborg har valgt at ignorere massive internationale protester og sætte sin underskrift på en ny lov, der i praksis giver byens homoer og transpersoner mundkurv på.

Flere internationale medier, herunder nyhedsbureauet AFP, oplyser at guvernøren i Skt. Petersborg, Georgy Poltavchenko, har valgt at sætte sin underskrift på en ny, diskriminerende lov der vil forbyde alle former for “homopropaganda” og i realiteten give LGBT-miljøet mundkurv på.

Lovforslaget er blevet stærkt kritiseret af blandt andet EU, USA og adskillige menneskerettighedsorganisationer, blandt andet fordi det sidestiller homoseksuelle med pædofile og forhindrer LGBT’er i at samles offentligt, og fra international side har man over de seneste uger lagt politisk pres på guvernøren for at få ham til at gøre brug af sin veto-ret i den aktuelle sag. Men Poltavchenko har altså valgt at ignorere protesterne, og det forventes nu at forbuddet vil træde i kraft med virkning per 17. marts.

Et lignende forbud eksisterer allerede i 3 andre russiske regioner, og Skt. Petersborg bliver dermed den fjerde i rækken.

Se også artiklen “Skt. Petersborg stemte ja til homocensur“.

Du er så velkommen til at smide en kommentar eller lave trackback fra dit eget site.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.