Santorum: Ingen lyserøde kugler på kamera

Republikaneren Rick Santorum bad onsdag en dreng i en bowlinghal i Wisconsin om at holde sig fra de lyserøde bowlingkugler mens kameraet kørte.

Rick Santorum, hvis kampagne for at blive republikanernes næste bud på en præsidentkandidat i den grad har båret præg af homofobisk retorik, bad onsdag en dreng i en bowlinghal om at lægge den lyserøde bowlingkugle fra sig og vælge en mere passende farve.

»Du skal ikke bruge den lyserøde kugle. Det lader vi dig ikke gøre. Ikke foran kameraet. Venner lader ikke hinanden bruge lyserøde kugler«, sagde Santorum til en ung dreng ifølge journalisten Sam Youngman fra Reuters, der var til stede og efterfølgende delte bemærkningerne på Twitter.

Den amerikanske LGBT-organisation, Human Rights Campaign, kritiserer Rick Santorum i skarpe vendinger for gårsdagens bemærkninger.

»Det her er bare endnu et eksempel på hvordan Rick Santorum bevidst kommer med fordummende udtalelser som rent faktisk rammer LGBT-personer«, siger Fred Sainz der er vicekommunikationschef hos Human Rights Campaign, og understreger hvordan Santorum konsekvent betragter homoseksuelle som mindreværdige mennesker:

»Hvad enten han sammenligner vore ægteskaber med døde ting, påstår at vore børn ville være bedre stillet med en forælder i fængsel end med to kærlige forældre af samme køn eller betegner den “åbne” værnepligt som et tragisk, socialt eksperiment, så har han allerede bevist, at han anser LGBT-personer som værende andenrangsborgere der ikke fortjener hverken værdighed eller respekt. I dette tilfælde promoverer han forældede og nedslidte kønsnormer ved at antyde, at en dreng bør føle sig flov eller skamme sig over at bruge en særlig farve bowlingkugle«, lyder det fra Fred Sainz.

Du er så velkommen til at smide en kommentar eller lave trackback fra dit eget site.

One Response to “Santorum: Ingen lyserøde kugler på kamera”

  1. Jan says:

    der er kun et svar der passer: “Listen Rick – I am so secure in my masculinity that I can bowl with balls of ANY color, we aren’t all such homophobic bigoted assholes like you”

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.