Islamiske lande vil ikke drøfte LGBT-rettigheder

I et brev til FN’s Menneskerettighedsråd meddeler en talsmand for OIC, den internationale organisation af islamiske stater, at ingen muslimske lande ønsker at deltage i en kommende paneldebat om diskrimination og vold mod LGBT’er.

I et åbent brev til præsidenten for FN’s Menneskerettighedsråd, der er gjort tilgængeligt på UN Watch blog, skriver den pakistanske ambassadør og talsmand for OIC (den internationale organisation af islamiske stater) blandt andet, at de islamiske stater ikke ønsker at deltage i en paneldebat i FN-regi den 7. marts, hvor temaet er diskrimination og vold mod LGBT’er.

I brevet understreges det, at samtlige af OIC’s 56 medlemsstater er modstandere af afholdelsen af paneldebatten “Discrimination and Violence based on Sexual Orientation and Gender Identity”, og det fremgår samtidig, at de islamiske lande heller ikke ønsker at hverken acceptere eller implementere de betragtninger og anbefalinger der måtte komme ud af mødet.

Brevet må anses som værende særdeles dårligt nyt for LGBT’erne i den muslimske del af verden, og udmeldingen mere end antyder, at de 56 islamiske stater der er medlem af IOC ikke anerkender, at FN’s Menneskerettighedserklæring også omfatter homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner.

Under punkt 7 og 8 fremgår det direkte, at man finder det bekymrende, at den universelle Menneskerettighedserklæring skulle have noget som helst med personlig adfærd og præferencer at gøre.

Den engelske homoaktivist, Peter Tatchell, har allerede været ude og kritisere brevet og dets afsender i skarpe vendinger, og betegner det blandt andet som både intolerant og baseret på uvidenhed.

Du er så velkommen til at smide en kommentar eller lave trackback fra dit eget site.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.