Aarhus-borgmester vil standse russisk homocensur

På opfordring fra Amnesty og Aarhus Pride tager borgmester Jacob Bundsgaard nu kontakt til guvernøren i Skt. Petersborg, i et forsøg på at bremse en ny lov der vil forbyde homoseksuelle at samles offentligt.

For nylig blev en ny lov der forbyder alle former for homopropaganda vedtaget i Skt. Petersborg under en tredje og sidste høring, og den eneste der nu kan forhindre at forbuddet bliver en realitet er guvernøren i Skt. Petersborg, Georgy Poltavchenko.

I Aarhus, der er officiel venskabsby med Skt. Petersborg, har lovforslaget givet grund til alvorlig bekymring, og nu spiller byen sit bedste politiske kort på bordet for at få den russiske guvernør til at gøre brug af sin vetoret.

I en netop udsendt pressemeddelse fremgår det, at Amnesty og Aarhus Pride i samarbejde har opfordret den socialdemokratiske Aarhus-borgmester, Jacob Bundsgaard, til at gøre brug af sine forbindelser til guvernøren i Skt. Petersborg i et forsøg på at få bremset den nye lov, der vil gøre det kriminelt at propagandere for homoseksualitet, biseksualitet og transkønnethed i det offentlige rum.

I praksis vil det betyde bødestraf på 5.000-500.000 rubler for seksuelle minoriteter, der viser sig offentligt. Det vil også være umuligt at gennemføre årets Pride i Skt. Petersborg, ligesom alle former for information og oplysning om blandt andet homoseksualitet vil blive forhindret i at nå ud til de unge.

»Tolerance er en af hjørnestenene i et åbent og moderne samfund. Derfor ser jeg med bekymring på, at Skt. Petersborg er på vej til at vedtage en lov, hvis primære formål synes at være diskrimination af seksuelle minoritetsgrupper. Jeg appellerer stærk til Guvernør Georgy Poltavchenko om at genoverveje lovforslaget«, siger Jacob Bundsgaard i pressemeddelelsen.

Martin Møller Aamand, medarrangør af Aarhus Pride og en af hovedkræfterne bag www.detblirbedre.dk, understreger også at den barske virkelighed kommer ekstra tæt på netop fordi Aarhus og Skt. Petersborg er venskabsbyer:

»Det er en forfærdelig lov, man har på vej i Skt. Petersborg. Det rammer særligt hårdt, fordi det er vores venner, det går ud over. De risikerer at blive straffet og forhindret i at holde Pride, ligesom vi skal til juni i Aarhus for første gang«.

Amnesty bakker op og er glade for, at Aarhus som by og Jacob Bundsgaard i egenskab af byens borgmester vælger at gribe til handling:

»Den foreslåede lov er dybt diskriminerende overfor seksuelle minoriteter, som forhindres i at ytre sig og bruge deres forsamlingsfrihed. Vi er glade for, at borgmesteren har fulgt Amnestys opfordring, for det er vigtigt at sige fra overfor myndigheder i andre lande, der tillader lovgivning, der åbenlyst medfører diskrimination og derved krænker bestemte befolkningsgruppers rettigheder«, lyder det fra Helle Jacobsen, der er kampagneleder i Amnesty.

Se også artiklen “Skt. Petersborg stemte ja til homocensur“.

Du er så velkommen til at smide en kommentar eller lave trackback fra dit eget site.

2 Responses to “Aarhus-borgmester vil standse russisk homocensur”

  1. Henrik says:

    Sådan en gang populisme pis, det er nok de nemmeste og billigste point han kommer til at score i sit politiske liv, de er sgu da skide ligeglade i skt petersborg og det ved Jacob bundsgaard godt det er jo derfor han har indvilget i at “klage” til guvernøren, totalt uden risiko for sit eget politiske virke, men nu kan han sige at han gør noget imod homofobi og diskrimination uden egentligt at løfte en finger

  2. Henrik says:

    Nå Hr borgmester, hvor meget hjalp dit skide brev så lige? Totalt spild af papir og porto…

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.