Det bli’r bedre – nu også i Danmark

Det globale videoprojekt, “It Gets Better”, har i dag fået en dansk hjemmeside, hvor blandt andre D-A-D, Uffe Elbæk, Silas Holst og Thomas Bickham allerede har bidraget med håb og inspiration til unge LGBT’er.

Det bli’r bedre - nu også i Danmark

Homotropolis har netop modtaget en pressemeddelelse der fortæller, at videoprojektet “Det bli’r bedre” nu er gået i luften:

Med udgangspunkt i personlige fortællinger skal projektets videoer hver især inspirere unge LGBT-personer, som oplever mobning eller andet på grund af deres seksuelle orientering eller kønsidentitet.

Blandt de danske deltagere, som allerede har optaget videoer til projektet, er kulturminister Uffe Elbæk (R), rockgruppen D-A-D, danser Silas Holst, vejrvært på TV 2 Cecilie Hother og multikunstner Thomas ”Tomboy” Bickham.

Bag projektet står 25-årige Martin Møller Aamand fra Aarhus, der selv sprang ud som homoseksuel, da han var 19 år gammel. Springet ud af skabet var ikke let, men som han siger i sin egen video, er livet kun blevet bedre siden.

”Jeg håber, at rigtig mange vil bidrage med deres personlige video,” siger Martin Møller Aamand og understreger, at man bestemt ikke behøver at være kendt for at bidrage. ”Hver eneste video gør en forskel, uanset hvem der laver den.”

”Det bli’r bedre” er officiel partner med det amerikanske ”The It Gets Better Project”, som i 2010 blev skabt af journalist Dan Savage og hans partner Terry Miller efter en række tragiske selvmord blandt unge LGBT-personer i USA.

”Siden det amerikanske projekt begyndte, har jeg haft lyst til at lave en dansk udgave, fordi det positive budskab er så vigtigt,” siger Martin Møller Aamand, der i samarbejde med organisationen STOP AIDS – en del af AIDS-Fondet har ført projektet til Danmark.

Danmark er ifølge WHO et af de lande i verden, hvor der registreres flest selvmordsforsøg. Og ifølge STOP AIDS’ rapport, ”LGBT-liv: Rapport om behovet for viden og indsatser for lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner, 2011”, har dobbelt så mange homo-, bi- og transseksuelle haft selvmordstanker inden for det seneste år i forhold til resten af befolkningen. Sammenlignet med den generelle befolkning har fire gange så mange LGBT-personer desuden forsøgt selvmord.

”Det er især de unge LGBT-personer, der er hårdt ramt, hvad angår både selvmordstanker og selvmordsforsøg,” siger Klaus Legau, sekretariatschef i STOP AIDS. ”De unge LGBT’ere sidder – modsat de ældre, der ofte flytter til storbyerne – på alle folkeskoler i hele landet. En national strategi eller handlingsplan på området er derfor altafgørende og i sidste ende et spørgsmål om liv eller død for disse unge mennesker,” siger han.

På mindre end to år er ”The It Gets Better Project” blevet en verdensomspændende bevægelse, der har inspireret til flere end 30.000 brugergenererede videoer, der er blevet set over 40 millioner gange.

Blandt de mest populære deltagende er den amerikanske præsident Barack Obama, popsangerinden Lady Gaga og komiker og tv-vært Ellen DeGeneres. Desuden har medarbejdere fra Google, Facebook og Pixar bidraget.

Besøg www.detblirbedre.dk eller følg projektet på Facebook her.

Du er så velkommen til at smide en kommentar eller lave trackback fra dit eget site.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.