Biseksuelle har flest psykiske problemer

En ny undersøgelse konkluderer, at biseksuelle har markant større psykiske problemer end de øvrige seksuelle orienteringer.

Biseksuelle har flest psykiske problemer

En netop offentliggjort rapport fra England med fokus på biseksualitet viser, at biseksuelle kvinder og mænd oftere rammes af depression og angst og i højere grad forsøger selvmord eller gør skade på sig selv, end for eksempel homoseksuelle. Årsagen skal findes i bifobi og de udbredte fordomme mod biseksuelle.

Rapporten viser, at bifobi typisk kommer til udtryk gennem fejlagtige antagelser og fordomme om at biseksuelle er promiskuøse og ikke kan committe sig, ligesom de ofte bliver betragtet som en trussel mod etablerede parforhold og som “sygdoms-spredere”.

Undersøgelsen er baseret på både britiske og internationale data, herunder en omfattende amerikansk undersøgelse fra 2010, der konkluderede at selvmordstanker var 6 gange mere udbredte hos biseksuelle end hos heteroseksuelle.

Meg Barker, lektor i psykologi på British Open University og hovedansvarlig for den nye rapport, siger blandt andet, at mange af de problemer som påvirker biseksuelle psykisk bunder i manglende oplysning og synlighed:

»Regeringens politik og ligestillings-agendaen betragter typisk lesbiske, bøsser og biseksuelles problemstillinger som værende ens. Men biseksuelle mennesker møder ofte fordomme fra både det homoseksuelle miljø såvel som det heteroseksuelle. Biseksuelle er usynlige, og repræsenteres hverken i det generelle mediebillede eller indenfor politik, lovgivning og de bøsse-lesbiske miljøer. Regeringen og miljøet er nødt til at skille de biseksuelle ud som en separat gruppe for at blive i stand til at adressere denne ligestillingskløft«, siger Meg Barker.

Rapporten fokuserer ikke kun på de negative sider, men understreger også flere positive aspekter ved biseksualitet, herunder en udpræget evne til at udvikle identiteter og forhold der er fri for restriktioner samt en stærk uafhængighedsfølese, selvforståelse og autencitet.

Hele rapporten findes her.

Du er så velkommen til at smide en kommentar eller lave trackback fra dit eget site.

4 Responses to “Biseksuelle har flest psykiske problemer”

 1. Miguel says:

  Nice med lidt bi-sibility i Homotropolis. Rapporten I refererer til er faktisk en tigtig gog læsning. Tak 🙂

  • homotropolis says:

   Hej Miguel
   Tak for din ros – det er vi rigtig glade for at høre. Fantastisk ord, “bi-sibility”, den håber jeg vi må gøre brug af senere 🙂

   Hav en god søndag aften.

   Venlig hilsen

   Homotropolis Crew

 2. Andreas says:

  Enig med ovenstående! Men jeg synes også, det ville være interessant at kigge på åbenhed i forbindelse med seksualitet, jeg tror der er flere biseksuelle, der skjuler deres seksuelle orientering både for homoer og hetroer. Det er i hvert fald min opfattelse. Og til det med at biseksuelle har flere psykiske problemer kan jeg kun nikke klart ja, alle de biseksuelle jeg ved, at jeg har mødt har haft større eller mindre problemer af den art. Men man skal selvfølgelig lade være med at generalisere, for der er sikkert en masse biseksuelle, som fungerer fint. Jeg ville ønske, at de var mere tydelige i miljøet. Måske skal homoseksuelle være mere åbne overfor biseksuelle? Jeg har ofte oplevet, at homoseksuelle siger, at det fx er ulækkert at være biseksuel, og at man aldrig kan stole på en bi… Men mon ikke tingene falder på plads inden længe? 😉

 3. Per says:

  Jeg er bi og har ingen psykiske problemer. Medmindre man opfatter utroskab som en psykisk lidelse, men af og til skal jeg lige hygge med en mand.

  Konen og jeg er blevet enige om, at jeg for børnenes skyld ikke springer ud, men jeg ville ønske at flere netop sprang ud og overfor især medierne tydeliggjorde at biseksualitet skam findes og også er videnskabeligt bevist.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.