FN opfordrer Afrika til at respektere LGBT-rettigheder

FNs generalsekretær Ban Ki-moon talte om rettigheder for seksuelle minoriteter og anti-diskrimination på den Afrikanske Unions Topmøde i sidste uge.

FN opfordrer Afrika til at respektere LGBT-rettigheder

Ban Ki-moon, der siden 2007 har været generalsekretær i FN, talte forleden på den Afrikanske Unions 18. Topmøde i den etiopiske hovedstad Addis Abeba, hvor han opfordrede de afrikanske ledere til at respektere og overholde de rettigheder som bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner har krav på.

»En af de former for diskriminering der alt for længe er blevet overset, og endda er blevet sanktioneret af mange lande, er diskriminering på baggrund af seksuel orientering eller kønsidentitet. Det har fået regeringer til at behandle mennesker som andenrangsborgere eller ligefrem kriminelle«, sagde Ban Ki-moon i sin tale, hvor han også erkendte, at Afrikas accept af LGBT’er ikke bare kommer af sig selv:

»At konfrontere disse diskrimineringer er en udfordring, men vi må aldrig give op overfor principperne i de universelle menneskerettigheder«, lød det fra FNs ottende generalsekretær.

Homoseksualitet er fortsat forbudt i mange afrikanske lande, og diskriminering af LGBT’er er både udbredt og politisk accepteret. I 2010 publicerede en avis i Uganda for eksempel billeder af landets “mest kendte” homoseksuelle, sammen med en overskrift der opfordrede til at hænge bøsser og lesbiske i landet.

Du er så velkommen til at smide en kommentar eller lave trackback fra dit eget site.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.