Politiker: Mugabe er homoseksuel

Et parlamentsmedlem i Zimbabwe er blevet arresteret efter påstande om at landets præsident, den homofobiske Robert Mugabe, har sex med andre mænd.

Politiker: Mugabe er homoseksuel

Ifølge Kenya’s Daily Nation, så er det zimbabwianske parlamentsmedlem Lillian Kirenyi blevet arresteret og står nu anklaget for underminering af præsidentens autoritet, efter udtalelser om at Mugabe har haft flere homoseksuelle affærer.

Ifølge anklagerne skulle Lillian Kirenyi fra partiet MDC have sagt følgende i en tale den 9. december:

»Flere medlemmer af Zanu PF, præsidentens parti, angriber vores partiformand, Tsvangirai, for at være homovenlig, og samtidig har Robert Mugabe haft homoseksuel omgang med både Jonathan Moyo og Canaan Banana«.

Jonathan Moyo er Zimbabwes tidligere informationsminister, og Canaan Banana var landets første officielle præsident, der blev idømt fængselsstraf for at have tvunget flere mandlige ansatte, herunder sin egen bodyguard, til at levere seksuelle ydelser imod deres vilje.

Tsvangirai, der er formand for oppositionspartiet MDC (Bevægelsen for Demokratisk Forandring), er kommet under pres fra Mugabe og hans mange støtter efter han for nylig, i et interview med BBC udtalte, at han gerne så homoseksuelles rettigheder sikret i den zimbabwianske forfatning.

Mugabe selv betragter homoseksuelle som “værre end både hunde og svin”, og kaldte for nylig den britiske premierminister, David Cameron, for “satanisk” efter hans udtalelser om at England ikke ønsker at yde økonomisk støtte til lande der kriminaliserer homoseksuelle.

Du er så velkommen til at smide en kommentar eller lave trackback fra dit eget site.

2 Responses to “Politiker: Mugabe er homoseksuel”

  1. […] Se også artiklen Politiker: Mugabe er homoseksuel. […]

  2. […] Se også artiklen Politiker: Mugabe er homoseksuel. […]

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.