Ekstra Bladets modeblogger ærgerlig over negative reaktioner

Modebloggeren Miriam Meyer kårede i Ekstra Bladet Sinead O’Connor som ugens modeskræmsel og indlægget har medført mange reaktioner. Vi har talt med den moderigtige blogger.

Ekstra Bladets modeblogger ærgerlig over negative reaktioner

Miriam Meyer er Ekstra Bladets nye modeblogger, og i forbindelse med dette indlæg fra 9. december, har vi modtaget henvendelser fra læsere der mener, at bloggeren er gået over stregen.

Modebloggeren skriver i indledningen, at Sinead O’Connor “i stedet for at ligne en yndig brud, minder om en aldrende mand i kjole”.

I indlægget sammenligner Miriam Meyer blandt andet også den irske sangerinde med en trucker i dametøj:

»Men når den ene mand ligner en lastbilschauffør med en fortid i narkosmugling, tager en lyserød kjole på, lakerer sine negle i samme lyserøde farve og køber en billig brudebuket på en tankstation, bliver jeg urolig. Tilføjer man, at selvsamme ‘mand’ faktisk er en kvinde, og at den kvinde er 90’ernes on-again off-again lesbiske musikikon Sinead O’Connor, er udsigten til en rolig nat med søde drømme fuldkommen spoleret«.

Indlægget afsluttes med en disclaimer hvor det understreges, at indlægget er ment humoristisk, og at det ikke skal ses som en kritik af hverken Sinead O’Connor eller transseksuelle.

På vores Facebook væg har Pauline blandt andet kommenteret, at “man ved man har skrevet en dårlig artikel, når man er nødt til at undskylde for at skrive den”, og Jonas kalder indlægget for et “meget mislykket forsøg på grov humor”.

Vi kontaktede Miriam Meyer, og fremlagde de reaktioner vi havde fået på hendes indlæg.

»Det er på ingen måde en kritik af transseksuelle«, siger Miriam Meyer til Homotropolis. »Hvis Sinead O’Connor var transseksuel ville der ikke have været noget at skrive om. Det der gør billederne komiske er jo netop, at hun hverken er mand eller gerne vil ligne en mand, men simpelthen har så dårlig smag, at hun kommer til at ligne en mand i kjoler som slet ikke klæder hende«.

Og den kvindelige modeblogger er ærgerlig over at hendes indlæg er blevet opfattet som nedladende overfor transpersoner:

»Det ærgrer mig, at nogle læsere har opfattet artiklen som et angreb på transseksuelle, for jeg har venner som er transseksuelle og holder meget af forskellighed. Jeg hylder ligestilling og synes derfor ikke det er helligt territorium at sige, at nogen ligner det modsatte køn, hvis der er en mening med det«, forklarer Miriam Meyer.

Miriam understreger også overfor Homotropolis, at hendes mening om menneskers stil ikke har noget at gøre med deres seksuelle orientering, og at transpersoner forhåbentligvis endda vil indgå i Ekstra Bladets fremtidige modedækning:

»Jeg vil gerne opfordre transseksuelle til at skrive til mig, hvis de har billeder af eller forslag til, hvordan Ekstra Bladets modedækning kan være med til netop at vise, hvor flot klædte transseksuelle kan være«, afslutter Miriam Meyer.

Du er så velkommen til at smide en kommentar eller lave trackback fra dit eget site.

4 Responses to “Ekstra Bladets modeblogger ærgerlig over negative reaktioner”

 1. […] på hvad det er der gør at jeg reagerer på artiklens indhold. Homotropolis tager bolden op og har citeret mig for en kommentar jeg skrev på Facebook om at det var et “meget mislykket forsøg på […]

 2. Björg says:

  Jammen hun ligner da en trucker i dametøj. …. Siger jeg der er en tidligere lastbichaufør i dametøj.

 3. RXH says:

  Man har jo lov til at have sin mening og da det er et blogindlæg kan det jo ikke rigtigt betegnes som en “artikel”, men mere en mening fra bloggeren selv.. Desuden burde i have lavet en opfølgning på denne historie, da hun faktisk har skrevet et godt blog indlæg på den transseksuelle model Lea T.. Læs den her —>> http://ekstrabladet.dk/flash/mode-med-miriam/article1673223.ece

  • homotropolis says:

   Kære RXH

   Tak for din kommentar som vi er rigtig glade for 🙂

   Miriam har efter vores artikel helt rigtigt valgt at bringe et indlæg omkring den transseksuelle model Lea T, og det gjorde bloggeren os også bekendt med. Vi tager til efterretning, at du gerne havde set en videre opfølgning i relation til dette.

   Med ønsket om en rigtig god dag.

   Bedste hilsner fra

   Homotropolis Crew

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.