Vi vil ha’ børnebøger, som regnbuebørn kan spejle sig i!

– Det var svaret, da forfatteren til en helt ny børnebog rettet mod regnbuebørn, spurgte en række lesbiske mødre om deres holdning til eksisterende litteratur rettet mod børn med forældre af samme køn.

Niller Pilfinger

Stine Josefine Dige er uddannet journalist og sociolog, mor til Amina på 2 år, og forfatter af en helt ny billedbog for børn der udkommer i begyndelsen af 2012 med titlen “Niller Pilfinger”.

Bogen handler om Niller, der er en lille nysgerrig dreng som tilfældigvis vokser op i en familie med to mødre. At Niller har to mødre fylder lige så lidt i handlingen som hvis han havde en mor og en far, og det er derfor ikke familiesammensætningen der er bogens egentlige fokus. Stine Josefine søger at dele den gode børnehistorie, action og børnevenlig grafik med målgruppen, der foruden at være regnbuefamilier også henvender sig til liberale forældre og institutioner.

»Da jeg gik i gang med at arbejde på bogen var mit mål ganske klart. Jeg ønskede at skrive en bog for de helt små, og med dét mener jeg en slags “Alfons Åberg” for regnbuebørn. “Niller Pilfinger” sætter, i modsætning til andre bøger rettet mod regnbuebørn, ikke tilblivelsen og familiekonstellationen i fokus, men giver de helt små børn kvalitetsunderholdning gennem billeder og sprog uden at problematisere deres familiestruktur – ligesom en hvilken som helst anden børnebog«, forklarer Stine Josefine Dige til Homotropolis.

Stine Josefine bor personligt i en helt traditionel kernefamilie bestående af far, mor og barn, men beskriver sin egen barndom som lidt af et kludetæppe – med mange forskellige familiekonstellationer – og kan derfor godt identificere sig med regnbuebørnene, der vokser op i en anderledes type familie.

»Gennem min barndom havde mine forældre skiftende partnere, og jeg blev med jævne mellemrum introduceret for nye familiemedlemmer«, sige Stine Josefine og fortsætter:

»Det var alt fra halve og hele søskende og plejebørn, til et faderløst barn fra min anden stedmoders kollektiv der fik sig en ny far i en bøsse fra kollektivet, toppet med en bonusbror der blev født uden for ægteskabet af en lesbisk kvinde, der gik på værtshus under sin ægløsning en gang i 70’erne og mødte min mors tidligere samlever«.

Medieforskning har vist, at utrolig mange danske skilsmissebørn går ind i præpuberteten med følelsen af at være anderledes og unormale, fordi kernefamilien er så fremherskende som rammefortælling for børn og unge. Det samme gør sig ofte gældende for børn af homoseksuelle forældre, hvor et alt for lille udvalg af børnelitteratur der afspejler netop deres familieindretning betyder, at de kan komme til at føle sig udenfor.

Homotropolis venter spændt på et anmeldereksemplar, og vi glæder os til at fortælle jer vores oplevelse af “Niller Pilfinger” i begyndelsen af det nye år.

Du kan finde mere information om Niller Pilfinger, udgivelsesdato og arrangementer her.

Du er så velkommen til at smide en kommentar eller lave trackback fra dit eget site.

One Response to “Vi vil ha’ børnebøger, som regnbuebørn kan spejle sig i!”

  1. […] Læs også artiklen Vi vil ha’ børnebøger som regnbuebørn kan spejle sig i. […]

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.