Hot robotfyr bekæmper homofobi

Elegant og futuristisk kortfilm vil inspirere unge homoer til at acceptere sig selv med et budskab om at vi er mennesker og ikke maskiner. Homotropolis har talt med den unge instruktør bag videoen.

Adam the Robot

“Adam” er en kortfilm udformet som en futuristisk tv-reklame, hvor man præsenteres for en særdeles velbygget mandlig robot der kan brugerindstilles efter ønske. Udover den smukke billedside og et vigtigt budskab om at mennesker ikke er maskiner, så er videoen speciel fordi projektets facebook-fans har været med til at bestemme kostume og dialog undervejs.

Instruktøren bag “Adam” er den kun 23-årige britiske filmmager, Mike Buonaiuto, der synes at robot-metaforen fint forklarer filmens budskab:

Mike Buonaiuto»I sommers producerede jeg en anden kortfilm, Jouet, der netop handlede om en ensom robot. Jeg forelskede mig så meget i robot-karakterens dybde, at jeg valgte at bruge samme metafor i den nye film der promoverer social forandring. Som mennesker bør vi aldrig lade os kontrollere, undertrykke eller blive tvunget til tavshed, men det er præcis det der sker for både robotter og rigtig mange unge homoer«, fortæller Mike Buonaiuto til Homotropolis.

Instruktøren håber med filmen at kunne inspirere unge mennesker, der slås med deres seksuelle identitet, til at turde stå ved hvem de er.

»At oparbejde modet til at komme ud af skabet i en turbulent og forvirrende verden, kan være en meget ensom proces. Man kan helt bogstaveligt føle sig som en robot: kontrolleret, undertrykt og presset til tavshed. Filmen har fået en ufattelig god modtagelse med mere end 15.000 views på kun 3 dage. Personligt håber jeg, at “Adam – the Gay Short Film Project” vil medvirke til at give unge bøsser og lesbiske mere selvtillid og selvaccept – og samtidig få dem til at kæmpe imod undertrykkelse og kontrol i enhver form«, afslutter Mike Buonaiuto.

Du er så velkommen til at smide en kommentar eller lave trackback fra dit eget site.

Smid en kommentar

Copyright © Homotropolis - Nyhedsmedie, guide og eventkalender for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transkønnede, queers og faghags i alle farver.

Homotropolis is a proud member of Copenhagen Gay & Lesbian Chamber of Commerce.